Když se podnikatelům dobře daří, mají dost peněz. A když mají dost peněz, lze jim jejich situaci jedině závidět. Protože peníze jsou pro nás lidi důležité a v mnoha případech jsou třeba i tím nejdůležitějším. Kdo podniká a dost si tím vydělává, nemá důvod si stěžovat. A podnikatelé, kteří si dočasně dost nevydělávají? Ti sice mají důvod si stěžovat, ale není jim to nic platné. Lamentováním či pláčem se ještě nikdy neúspěšné podnikání do pořádku nedalo.

A když nestačí si zoufat, co se má udělat, aby se dalo v byznysu vše zase do pořádku? Jak zachránit po finanční stránce podnikání, které právě nevynáší? Je to vlastně prosté. Když se peníze nevydělají a jsou potřeba, dají se někde aspoň vypůjčit. A není těžké zjistit, že se u nás nabízí i celá řada různých nabídek podnikatelských půjček.

Jenže znamená dostatek nabídek jistotu, že podnikatelům v těžkých časech někdo půjčí? To už rozhodně tak jisté není. Podnikatelé sice mohou o podobné půjčky žádat, ale jestli jim někdo podá pomocnou ruku, to je ve hvězdách. Nebo přesněji v podmínkách, za jakých se jednotlivé půjčky nabízejí, a v tom, co z toho mohou nebo nemohou soukromníci v tísni nabídnout.

Když má někdo citelné potíže a nedostatky typu příliš nízké příjmy, záznamy v registrech dlužníků či exekuce, moc na výběr nemá. Většina poskytovatelů půjček mu nedůvěřuje a nepomůže. A tak by měli oni podnikatelé před podáním žádosti o půjčku vždy zvážit, co mohou nabídnout a komu z těch nabízejících půjčky bude taková garance stačit.

A na co se často přijde? Na to, že má podnikatel třeba už jen nemovitý majetek. A to znamená, že už je mu dostupná jen nebankovní hypotéka. Za kterou se právě nemovitostí ručí. A tak by měli soukromníci v tísni žádat právě o tento typ půjčky. Tu totiž jistě dostanou, zatímco jinde by jen zbytečně marnili čas.